Cum Să Creezi O Revistă Online Profitabilă

Cum Să Creezi O Revistă Online Profitabilă

Aşadar, doreşti să lansezi o revistă online?

Publicarea de conţinut pentru profil pe Internet este unul dintre domeniile de business online cu cea mai rapidă creştere. Noi reviste online sunt lansate în fiecare zi, acoperind orice subiect imaginabil.

Unele sunt create de editori de reviste imprimate care se mută online, altele de business-uri mici care văd importanţa împărtăşirii cunoştinţelor lor, dar cele mai multe sunt create de persoane cu expertiză de specialitate sau cu pasiune profundă pentru domeniul lor.

Ce este o revistă online?

O revistă online este un site de informare pe Internet axat pe un domeniu clar definit. Unele se concentrează pe deservirea sectorului business, în timp ce altele se adresează consumatorilor. La fel ca revistele tradiţionale printate, ele tind să fie un amestec de ştiri, opinii, articole de specialitate, recenzii, interviuri şi studii de caz.

Care este diferenţă dintre un blog şi o revistă online?

Obişnuia să fie o mare diferenţă între blog-uri şi revistele online, dar această diferenţă este în scădere.

Blog este o abreviere a “web log” care reprezintă exact ce erau primele bloguri. Ele erau simple înregistrări cronologice ale gândurilor şi intereselor oamenilor. Erau echivalentul păstrării unui jurnal online.

Cu toate acestea, pe măsură ce blog-urile au evoluat, au devenit mai sofisticate în ceea ce priveşte conţinutul si funcţionalitatea. În prezent, multe dintre blog-urile mai mari se aseamănă mai mult cu revistele, având multipli colaboratori, articole de specialitate şi funcţionalităţi sofisticate. Exemplele bune includ:

Smashing Magazine –

Există mai multe motive pentru explozia în publicarea online:

 • Ieftină, instrumente de publicare online uşor de utilizat care nu necesită cunoştinţe tehnice
 • Cost redus pentru a ajunge la o audienţă la nivel global, ceea ce înseamnă că subiecţii de nişă pot atrage acum un public destul de mare din întreaga lume pentru a deveni business-uri profitabile
 • Multe modalităţi noi de a genera bani din conţinut, inclusiv Google Adsense, vânzarea de produse digitale şi marketing-ul afiliat.
 • Conştientizarea că orice persoană cu  cunoştinţe sau expertiză de specialitate poate face bani online
 • Îmbunătăţiri în tehnologia de căutare, ceea ce a dus la oferirea unui indice şi realizarea unui clasament al site-urilor de nişă
 • O migrare inevitabilă şi de neoprit a conţinutului pe Internet
 • Creatorii de conţinut (jurnalişti, autori, experţi, etc.) doresc să se ocupe direct de publicul lor, fără a fi nevoiţi să treacă prin terţe părţi, precum edituri, companii de înregistrare şi agenţi
 • Conducerea unei reviste online este una dintre cele mai simple business-uri disponibile pentru antreprenori şi business-uri mici.

Cât de uşor este să înfiinţezi o revistă online?

Este foarte uşor să începi publicare de conţinut pe Internet. Există numeroase instrumente gratuite, precum Blogger () şi WordPress (), care îţi permit să lansezi instantaneu un site. Cu toate acestea, dacă vrei să conduci o revistă online serioasă, cu un design personalizat şi multiple fluxuri de venit, va trebui să investeşti pentru a obţine un site proiectat profesional.

Cât costă?

Aşa cum am menţionat, cele mai simple soluţii, precum şi , sunt gratuite. Poţi fi pregătit să începi în mai puţin de 30 de minute. Dacă nu ai publicat nimic online înainte, atunci aceasta este o modalitatea grozavă de a începe fără nici un cost.

Dacă decizi să iei revista online mai în serios, atunci ar trebui să investeşti într-un site cu aspect profesional. Poţi utiliza în continuare software-ul gratuit, precum WordPress, Joomla sau Drupal, dar ar trebui să investeşti într-un template profesional sau, şi mai bine, într-un design personalizat. Template-urile bune încep de la 50$ şi design-ul personalizat de la 200$. Poţi folosi freelanceri de pe Elance sau Odesk pentru a-ţi pregăti site-ul pentru utilizare.

Pentru o calitate net superioară, poţi plăti de la 10.000$ în sus pentru o revistă online construită de la zero după dorinţele tale exacte. Atunci când câştigi 100.000$ pe an, poate doreşti să iei în considerare acest lucru, dar asta va dura ceva timp.  

 • Listă de verificare pentru lansarea unei reviste online
 • Să trecem la lucrurile practice.
 • Această listă de verificare te va trece prin principalele lucruri pe care va trebui să le faci pentru a crea o revistă online. Sub listă există mai multe detalii despre fiecare activitate.

Planificare

– Alege un subiect – Cercetează concurenţa – Decide un nume de business – Cumpără un nume de domeniu adecvat – Decide modul în care revista ta online va face bani– Scrie un plan de business– Creează un plan de conţinut – Scrie paginile de conţinut de fundal – Creează primele articole (sau alt conţinut – clipuri video, podcast-uri etc.)

 • Proiectează Site-ul
 • Construieşte Site-ul
 • Identifică platforma pe care o vei folosi

Specifică funcţionalitatea site-ului – Adaugă design-ul pe platformă – Adaugă conţinutul de fundal – Adaugă primul articol – Implementează procesarea plăţii – Integrează funcţionalitatea suplimentară

 • Lansează Site-ul
 • Testează procesarea plăţii – Testează procesul de abonare şi de reînnoire – Mergi în direct!
 • Detaliile Diferitelor Activităţi
 • Alege un Subiect

Înainte de a lua în considerare înfiinţarea unei reviste online, trebuie să fii foarte sigur cu privire la domeniul pe care îl vei aborda.

Pe Internet, este mult mai bine să fii cel mai bun într-un domeniu de nişă limitat decât să fii un generalist într-un domeniu larg. De exemplu, este mai bine să creezi un site excelent despre pescuitul la muscă în Scoţia decât să creezi un site general despre pescuit cu doar câteva articole despre fiecare zonă de pescuit.

Cercetează Concurenţa

Odată ce ţi-ai creat o idee despre subiect, vezi care îţi va fi concurenţa.

Pentru a face acest lucru, pur şi simplu tastează cuvintele care descriu domeniul tău în căutarea Google şi vezi cine apare în partea de sus a paginii cu rezultatele căutării. Aceştia sunt competitorii tăi! Eşti încrezător că poţi crea o revistă online mai bună decât cele mai bune site-uri pe care le-ai găsit?

În cazul în care concurenţa ţi se pare prea dură, revizuie nişa pe care urmează să o abordezi.

Decide un Nume al Business-ului şi Cumpără un Nume de Domeniu Adecvat

După ce ai decis subiectul revistei tale online, este timpul să alegi un nume. Acest lucru va fi în mare măsură determinat de ce nume de domeniu poţi cumpăra.

Dacă site-ul tău va viza un public internaţional, ar trebui să încerci să obţii un nume de domeniu internaţional, de exemplu, unul care se termină în “.com” sau “.net”. Dacă site-ul tău va viza numai un public naţional, poţi utiliza un nume de domeniu naţional, de exemplu, “..”

Dacă te chinui să găseşti un nume de domeniu, gandeşte-te la adăugarea unui sufix subiectului tău, de exemplu, ,,, etc.

Decide Modul în Care Revista Ta Online Va Face Bani

Cele mai bune reviste online au mai multe fluxuri de venit.

De obicei, ele oferă o parte din conţinut gratuit şi afişează anunţuri lângă articole; au recenzii despre produse şi cărţi cu link-uri afiliate; vând lucruri prin intermediul unui magazin online, precum ebook-uri, rapoarte, DVD-uri şi produse de marcă; vând abonamente pentru părţile premium ale site-ului lor; şi promovează evenimente offline, precum workshop-uri, seminarii, conferinţe etc.